skip to Main Content
071-747 15 16 info@tml-entertainment.nl
DEWI PECHLER

Dewi Pechler

  • Tape Act
  • Duur optreden: 1x 30 minuten
  • Techniek: M-Set
  • Licht(show): Niet inbegrepen
  • Prijs: Op aanvraag

Finaliste Idols

Dewi Pechler Boeken

Wil je Dewi Pechler huren voor een optreden? TML Entertainment is het artiestenbureau voor al je artiesten boekingen. Op deze pagina vind je al alle informatie betreffende kosten en mogelijkheden voor het inhuren van Dewi Pechler.

Wil je meer  informatie of Dewi Pechler boeken?

Neem gerust contact met ons op via het boekingsformulier of bel 071 – 747 1516

Biografie

Dewi Pechler, geboren op 09 september, 1983 te Dokkum, kreeg het artiestenvak met de paplepel ingegoten. Haar vader speelde in een reggae band en Dewi ging op jonge leeftijd al regelmatig mee naar optredens..

Toen kwam het programma Idols om de hoek kijken. Met deze voor haar eerst belangrijke optreden voor 1500 man publiek en miljoenen kijkers achter de buis werd ze finaal in het diepe gegooid maar presteerde prima! Haar populariteit groeide en heeft het tot de 4e plaats weten te schoppen. Deze Idols hype maakt haar van de een op de andere dag niet alleen een erkend zangeres maar ook een bekende Nederlander. Velen herinneren zich Dewi nog wel, zeker ook vanwege haar opvallende verschijning met haar dreadlocks en kleurrijke outfits.

Eerste album; “Know me”
Na Idols kwam Dewi Pechler haar eerste solo album uit (oktober 2003), genaamd “Know Me”. Hieruit kwamen maar liefst twee hits voort; “Left of Center” en “Amazing”. Daarnaast maakte ze ook een duet met de winnaar van Idols 2002, “When you walk in the room” en zong ze op het eerste album van Jim (“Why”) en ook achtergrond op het eerste album van Jamai. “Know me” behaalde een top-10 positie in de album top 100 en ze trad op in locaties als Ahoy, Heineken Music Hall, Paradiso, 013, enzovoorts.

In de tussentijd heeft ze ook nog meegespeeld in de Musical HAIR. Ze zong het nummer “Aquarius” en opende daarmee deze bekende musical.Deze tour duurde 7 maanden (september 2007 t/m april 2008).

In 2008 kwam er een nieuw album uit genaamd”True to my Soul”. Deze cd verscheen tezamen met een DVD met daarop de ‘making off’ van de cd. Dewi Pechler was overal bij betrokken. Van de album cover tot de volgorde van de liedjes op de cd. Hiervoor werkte ze samen met Mediatrack records die haar productie en distributie van de cd verzorgden. Dewi besloot namelijk een groot deel van deze cd op te nemen in haar ouderlijk huis in Friesland. De huiskamer bouwden zij om tot studio. Deze intimiteit is terug te horen in de nummers.

In september 2010 komt de single “Sour” van Dewi Pechler binnen in de TOP100 megacharts, de single is afkomstig van het album Power of Now dat uiteindelijk begin 2011 uitkwam zou uiteindelijk op nummer 7 van de hitlijst terechtkomen.

Het album bevat tracks die werden opgenomen in vier verschillende studio’s, waaronder in London bij de vooraanstaande producer Pete Boxsta Martin en is zeer divers met verschillende stijlen en invloeden; van akoestische pop tot dance. Van het album zou later in 2011 ook nog het nummer “My Neighborhood” een plaats krijgen in de TOP100.

Hoewel verloren kon Dewi uiteindelijk, met 2500 euro prijzengeld op zak, met opgeheven hoofd het toneel verlaten.

De rest van 2012 vult Dewi Pechler  met optredens op nog méér diverse plaatsen zo staat zij in juni voor ruim 10000 mensen op het podium van de Rijnweek.

In september 2012 doet Dewi succesvol auditie voor de nieuwste Frank Wentink / RTL dinershow “21 on Air” in Studio 21 Hilversum. Binnen een week gaat haar volledige agenda op z’n kop en worden vele repetities ingeplanned. De eerste “echte” show is namelijk al 6 dagen na het besluit Dewi op te nemen in de vaste cast.
Een monsterklus waar Dewi echter al haar professionaliteit weer heeft laten zien door een perfecte performance neer te zetten!
De dinershow “21 On Air” zal naar verwachting tot ver in 2013 doorlopen.

Back To Top