skip to Main Content
Luv

Luv

  • Tape Act
  • Duur optreden: 1x 30 minuten
  • Techniek: M-set
  • Prijs: v.a. 3475,– ex BTW en Buma

Luv Boeken

Wil je Luv huren voor een optreden? TML Entertainment is het artiestenbureau voor al je artiesten boekingen. Op deze pagina vind je al alle informatie betreffende kosten en mogelijkheden voor het inhuren van Luv.

Wil je meer informatie of Luv boeken?

Neem gerust contact met ons op via het boekingsformulier of bel 071 – 747 1516

Biografie

Luv is een Nederlandse meidenpopband uit de jaren zeventig en tachtig, die vooral vrolijke discodeuntjes op het repertoire had staan. Luv wordt in 1976 opgericht door de producer Hans van Hemert.  De eerste nummer 1-hit van de dames wordt ”You’re the greatest lover”, gevolgd door een tweede: ”Trojan horse”. In 1979 ontvangen zij de Conamus Exportprijs. Hierna volgen nog een aantal grote hits tot begin jaren tachtig

Ook in het buitenland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Frankrijk, blijkt hun muziek aan te slaan. Jonathan King neemt een coverversie op van ”You’re the greatest lover”. Wanneer ze enkele nummers van hun derde album ook in het Spaans inzingen, weten ze hits te behalen in Spaanstalige landen.

Patty Brard verlaat Luv  in 1980. Haar plaats wordt ingenomen door Ria Thielsch. De eerste single in de nieuwe samenstelling ”My Number One” haalt de top vijf. Ook produceert de nieuwe bezetting een vierde album, wat uiteindelijk hun voorlopig laatste blijkt te zijn. De groep wordt in het voorjaar van 1981 definitief ontbonden. In 1988 komt Luv’ in de originele bezetting nog eenmaal terug op televisie voor een optreden in een actieprogramma van Mies Bouwman. Ze brengen “You’re the greatest lover” ten gehore. De reacties zijn overweldigend.

Anno 2016 maakt Luv bekend opnieuw te gaan optreden in de oude formatie, maar Patty Brard wordt vervangen door Ria Tielsch die in 1980 ook al deel uit maakte van de groep.

Back To Top