skip to Main Content
071-747 15 16 info@tml-entertainment.nl
LEONA PHILIPPO

Leona Philippo

  • Tape Act incl. 2 danseressen
  • Duur optreden: 1x 30 minuten
  • Techniek: Inc. set t/m 1000 personen
  • Prijs: v.a. 3975,– ex BTW en Buma

Winnares The Voice of Holland 2012

Leona Philippo Boeken

Wil je Leona Philippo huren voor een optreden? TML Entertainment is het artiestenbureau voor al je artiesten boekingen. Op deze pagina vind je al alle informatie betreffende kosten en mogelijkheden voor het inhuren van Leona Philippo.

Wil je meer  informatie of Leona Philippo boeken?

Neem gerust contact met ons op via het boekingsformulier of bel 071 – 747 1516

Biografie

Leona Philippo (1979) is een singer-songwriter en actrice van Jamaicaanse komaf. Al tijdens haar opleiding aan het Rotterdams Conservatorium gaat ze naar L.A. om haar debuut cd op te nemen. Ook staat ze met de R&B groep Sat-R-Day als support act in het voorprogramma van Dru Hill in Ahoy.

Na haar derde studiejaar besluit Leona Philippo in 1999 het Conservatorium te verlaten. Al snel wordt ze door de Nits gevraagd om mee te touren tijdens hun Wool Tour in 2000. Zo treedt ze op door heel Europa en staat zij met Arling & Cameron en Junkie XL in Tokio.

In 2001 speelt Leona Philippo de hoofdrol Aïda in de gelijknamige musical van Joop van den Ende. Verder is ze te zien in o.a. de theatershows Big, Black & Beautiful: A Tribute To The Girl Groups, A Tribute To The Blues Brothers, en als achtergrondzangeres bij o.a. Trijntje Oosterhuis, Kane en Candy Dulfer.

Als actrice is Leona Philippo op televisie te o.a. zien in de series Trauma 24/7, Grijpstra en de Gier en Verborgen Gebreken. Ook speelt ze rollen in de bioscoopfilms Wild Romance, Ver van Familie, Johan en Phileine zegt Sorry.

Samen met producer Jonas Filtenborg neemt zij in 2007 onder de noemer LEONAeen nieuwe cd op. In 2010 bestormt Leona alle concertpodia in Nederland met nummers van de nieuwe cd Strut it.

In 2012 is Leona te zien in de nieuwe tv serie Lijn32. Daarnaast speelt zij een hoofdrol in de speelfilm De Groeten van Mike, geregisseerd door Maria Peters welke in december 2012 uitkomt. Daarnaast is zij dat jaar winnares van het succesvolle programma ‘The Voice of Holland’. 2013 staat in het teken van muziekoptredens en haar ambassadeurschap voor Kinderfonds Mama’s.

In 2014 is Leona volop aan het optreden en tevens deelnemer aan het populaire programma ‘De beste zangers van Nederland’.

Back To Top