skip to Main Content
DANNY DE MUNK

Danny de Munk

  • Tape Act
  • Duur optreden: 1x 30 minuten
  • Techniek: M-Set
  • Prijs: Op aanvraag

Danny de Munk werd op 12 jarige leeftijd gekozen na de vele audities voor de nieuwe film Ciske de Rat. Om de rol van Ciske Vrijmoeth (Ciske de Rat) te spelen.

De film draaide vanaf maart 1984 in de bioscopen en werd een van de grootste successen uit de Nederlandse film geschiedenis. De door Danny gezongen titelsong “Ik voel me zo verdomd alleen” (geschreven door Karin Loomans en Herman van Veen) werd een nummer 1-hit in Nederland en was de best verkochte single van 1984 Danny de Munk ging na de film de studio in en nam daar in de loop der jaren diversen albums en singles op. Die hem beloonde met goud en platina.

Een grote omslag in de carriere van Danny kwam door de rol van Marius in de musical Les Miserables in 1991.Danny speelde Marius dermate overtuigend, de start van een nieuwe carriere als musicalacteur was begonnen. Danny schitterde in diverse hoofdrollen in meer dan 12 Nederlandse musical producties.

In 1997 trouwde Danny met zijn Jenny en ze hebben 2 kinderen, Bo en Davy. In dit jaar ging ook de film van All Stars in premiere. Danny speelde hier in de rol van Bram. All Stars 1 was een groot succes. In het jaar 2004/2005 stond Danny in de Nederlandse theaters met zijn eigen theaterconcert ‘De Munk Live’. In 2007 vierde Danny zijn 25-jarig jubileum als artiest in een uitverkocht Ahoy.

Op 5 oktober 2007 vond in een vol koninklijk theater Carre, de premiere van Ciske de Rat de musical plaats. Danny speelde Ciske de man en Dave Dekker speelde kleine Ciske. Ciske de Rat de musical speelde van 5 oktober 2007 t/m 29 november 2009 in de verschillende theaters van Nederland en Belgie. In dat zelfde jaar had de Munk een real-life soap onder de naam ‘Danny & Jenny de Munk’ Dit was een groot succes en werd wekelijks bekeken door meer dan 1 miljoen mensen. In 2008 bracht Danny de Munk weer een nieuw Nederlandstalig album uit met de titel ‘Hart en Ziel’ Zowel het album als de eerste single ‘Het Levende Bewijs’bleek een doorslaand succes te zijn. Het album ‘Hart en Ziel’ is bekroond met de Gouden Status voor het verkopen van meer dan 25.000 exemplaren. Van dit album komt ook de single samen met Dave Dekker ‘Laat ons niet Alleen’. Deze singel werd beloond met een top 3 notering in de single top 100.

Danny de Munk werd in 2008 bekroond voor zijn inzet voor nationale vereniging de Zonnebloem en kreeg de onderscheiding van ridder in de orde van Oranje Nassau. Danny is ambassadeur voor nationale vereniging De Zonnebloem. In april 2009 gaf De Munk twee uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall. In 2010 bracht Danny de Munk een nieuw levenslied album uit genaamd ‘Dit is mijn Leven’ Met de verkoop van meer dan 22.000 exemplaren werd ook dit album goud. Van dit album is ook de gelijknamige single ‘Dit is mijn Leven’ en de single ‘Kontje’ afkomstig.

Dertig jaar na het grote succes van ‘Verdomd Alleen’ verbaast Danny vriend en vijand door zijn medewerking aan het programma ‘Ali B op Volle Toeren’. Tijdens het programma vertolkt Danny op geheel eigen wijze, en recht uit het hart, een imponerende versie van het nummer ‘Tuig van de Richel’ . Binnen een aantal dagen staat ‘Tuig van de Richel’ op de felbegeerde nummer 1 positie. Nederland ontwaakt en het levenslied krijgt opnieuw een gezicht!

In maart 2013 komt het langverwachte jubileum album uit, getiteld ‘Mijn Levenslied’. Met dit album wil Danny de Munk terug naar zijn roots: het levenslied. De combinatie van de tekst en blues op dit album vormen een muzikale weerspiegeling van Danny’s leven en gevoel anno 2013. Dit is wie hij is en zo staat hij in het leven. Het jochie van de straat, een leven met een lach en een traan en vooral : recht uit het hart !

Danny de Munk Boeken

Wil je Danny de Munk huren voor een optreden? TML Entertainment is het artiestenbureau voor al je artiesten boekingen. Op deze pagina vind je al alle informatie betreffende kosten en mogelijkheden voor het inhuren van Danny de Munk

Wil je meer  informatie of Danny de Munk boeken?

Neem gerust contact met ons op via het boekingsformulier of bel 071 – 747 1516

Back To Top